Ustalık Kalfalık Eğitimleri Sertifikaları

Ustalık Belgesi, Belgenin önemi bariz olunca akıllara gelen en mühim soru, ustalık belgesi başvuru işleminin nasıl yapıldığı olmaktadır. Pastacılık, kuaförlük, aşçılık, hatta bunlardan tamamen farklı bir konumda olan otomotiv tamiri gibi pek çok farklı sektörde kalfalık belgesi almak zorunludur.

Gelişmiş 0(0 Derecelendirmeler) 0 Kayıtlı Öğrenci Turkce
Oluşturan Online Eğitim Akademi
Son Güncelleme Tarihi Cum, 20-Ock-2023
+ Daha fazla göster
Kurs Hakkında

Üniversite’den Ustalık, Kalfalık ve Usta Öğretici Sertifikası

Üniversite’den Ustalık, Kalfalık ve Usta Öğretici sertifikası alırken kişilerin doğru kurumlardan bu belgeleri almaları önemli bir konudur. Çünkü ustalık belgesi bulunan kişiler meslekleri ile alakalı olarak bağımsız iş yeri açma hakkına sahiptir. Yanında çırak çalıştırmayı düşünen kişilerin ise usta öğreticilik belgesi alması önemlidir.

Kalfalık ve ustalık ile ilgili mesleki eğitim merkezleri yılda 6 kere bu sınavları gerçekleştirir. Bu sınavlar iki ayda bir olacak şekilde yapılır. Ustalık sınavı tarihleri genelde 1 hafta öncesinden ilan edilir. Sınavda başarılı olan kişiler belge almaya hak kazanır. Sınavda başarısız olanlar ise sonraki dönemde sadece başarısız oldukları derslerden sınava girerler. Ustalık Eğitim Süreleri ise bakanlıklar tarafından belirlenir.

Kalfalık ve Ustalık Belgesi Kimler alabilir?

Aynı meslek dalında kalfalık belgesi bulunan kişiler ustalık belgesi alabilir. Üniversite’den ustalık, kalfalık ve usta öğretici sertifikası almak mümkündür. Aynı meslek dalında meslek lisesinden mezun olan kişiler de ustalık belgesi alabilir. Bunun yanında ilkokul mezunlarının toplam 11 yıl boyunca, lise ve üzeri mezunlarının ise toplam 8 yıl boyunca çalıştıklarını SGK hizmet belgesi ile ispat eden kişiler ustalık sınavına girip belge alabilirler.

Milli Eğitim Bakanlığınca meslek dallarında çalıştığı tespit edilen, bakanlığın ilan ettiği tarihten sonra 3 ay içerisinde müracaat eden ve 18 yaşını doldurmuş olan kişiler doğrudan ustalık belgesi alabilirler. 16 yaşını doldurmuş olan kişiler ise kapsam ve süreleri bakanlık tarafından belirlenen eğitime girerek Kalfalık sınavlarına alınırlar.

Sınavlarda başarılı olan kişilere kalfalık belgesi verilir. Kalfalık belgesini alarak 22 yaşını dolduran kişiler ustalık sınavlarına girerek başarılı olmaları durumunda ustalık belgesi alabilirler. Lise ve dengi okullardan 1985-86 yıllarında mezun olanlara kadar olan kişilere doğrudan ustalık belgesi verilebilir. En az üç yıl sürelik teknik ve mesleki öğretim kurumlarından mezun olan kişiler ise bakanlığın düzenlemiş olduğu ustalık eğitim kurslarına katılarak ya da doğrudan ustalık belgesi alabilirler.

Kalfalık ve Ustalık Belgesi Denklik ile Nasıl Alınabilir?

22 yaşını geçmiş olan kişiler en az ilkokul mezunu olmak şartı ile denklik yoluyla veya sınavla kalfalık ve ustalık belgesi alabilirler. Üniversite’den ustalık, kalfalık ve usta öğretici sertifikası alınması mümkündür. Bu sertifika içinde kurumumuza başvuru yapmaları ve verilen online eğitim sonrası düzenlenecek sınavda başarılı olmaları yeterli olacaktır.

1996-97 yılı ve öncesinde ilkokulu bitirmiş olan kişilerin ilkokul diplomaları ile değerlendirme işlemleri gerçekleştirilir. 1996-97 yıllarında ilkokulu bitiremeden ayrılan kişiler ise ikinci kademe okur yazarlık belgesi bulunuyorsa açık öğretim ortaokuluna kayıt yaptırarak ustalık ve kalfalık belgesi alabilir.

Başvuru işlemlerinin sınav döneminden en az 1 ay öncesinde Mesleki eğitim merkezlerine yapılması gerekir. Bu süre içerisinde başvuru yapmayanların bir sonraki dönemi beklemesi gerekir.

Meslekleri ile ilgili bir işte çalıştığını SGK ve BAĞKUR prim dökümü ile kanıtlayanlar Sınava girerek kalfalık belgesi alabilirler. Kendi mesleklerinde 5 yıl boyunca çalıştıklarını ispat edenler ise eğer kalfalık belgeleri yoksa sınavda başarılı olmak kaydı ile kalfalık belgesi alabilirler. Diğer sınav döneminde ise ustalık belgesi alabilirler. Kalfalık belgesi bulunan kişiler sınava girerek ustalık belgesi alabilirler.

Ustalık Belgesi Ne Kadar Sürede Alınır?

Farklı meslek dalları için kalfalık ve ustalık belgesi almak mümkündür. Mobilya ustalığı, tesisatçı, aşçılık, inşaat ustalığı gibi çeşitli mesleklerde kalfalık ve ustalık belgesi alınması gerekir. Üniversite’den ustalık, kalfalık ve usta öğreticisi sertifikası alınabilir.

Çalıştığının belgelenmesi durumunda denklik yolu ile başvuruda bulunulması halinde Kalfalık Belgesi için ilk başvurudan sonra 1-2 aylık bir denklik süreci bulunur. 1 aylık süreç sınav süreci iken diğer 1 aylık süreç ise belge basımı için geçen süredir. Ustalık belgesi almak için kişilerin bir sonraki sınav dönemini beklemesi gerekir.

Türkiye’de çeşitli meslekler için 8 seviye bulunur. Kalfalık belgesi 3. Seviye olarak ustalık belgesi ile 4ç seviye olarak belirlenmiştir. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre Tehlikeli ya da Çok tehlikeli sınıfta çalışan kişilerin mesleki eğitim belgesi bulunması gerekir.

MYK’nın yayınlamış olduğu 48 meslek dalında çalışan kişilerin ilgili meslek dalında bir meslek lisesinden mezun olması gerekir. Bunun yanında Ustalık Belgesi ya da mesleki yeterlilik belgesi bulunmalıdır. Burada Kalfalık belgesi mesleki yeterlilik belgesi olarak değerlendirilmez. Kalfalık Belgesi 3. Seviye bir belgedir. MYK vermiş olduğu belgelerde 3. Seviye mesleki yeterlilik belgelerini kabul eder. Ancak MEB’in verdiği kalfalık belgesi kabul edilmez.

Ustalık Belgesi Bulunan Kişiler Eğitim Verebilir Mi?

Ustalık belgesi bulunan kişilerin eğitim vermesi mümkün değildir. Eğitim verebilmek için Üniversite’den ustalık, kalfalık ve usta öğreticisi sertifikası bulunması gerekir. Ustalık yeterliliği bulunan ve bakanlığın açmış olduğu iş pedagojisi kurslarını başarılı bir şekilde tamamlayan kişilere usta öğreticilik belgesi verilir.

Usta öğreticisi belgesi ile kişiler kendi mesleklerinde eğitici olabilirler. İş yerlerinde çırak ya da kalfa çalıştırılabilmesi için iş yerinde çırak ve kalfaların pratik eğitiminden sorumlu olan usta öğreticisi belgesi bulunan birinin bulunması gerekir. Usta öğreticilik ile alakalı sınıf açılması durumunda mesleki eğitim merkezlerinde kurs başlatılabilir.

Kişilerin kurslara katılması zorunludur. Ders saatinin dörtte birinden daha fazla devamsızlık yapan kişiler başarısız sayılır. Kurs programları genelde 40 saattir. Toplamda da 8 ders bulunur. Kurs sonunda öğrencilerin başarılı olması durumunda kişilere Usta Öğreticilik Kurs Belgesi verilir.

Ustalık ve kalfalık belge zorunluluğu bulunan pek çok meslek vardır. Bunların birkaçı; ahşap kalıpçı, ağır vasıta tecrübe sürücüsü, ahşap mobilya imalatçısı, alüminyum kaynakçı, asansör bakım ve onarımcısı, baca kontrol personeli, ayakçı, boyama operatörü, çelik kaynakçısı, cam kesim elemanı, çimento üretim elemanı, PVC doğrama montajcısı, presçi, refrakterci, röle görevlisi, seramik karo kaplamacısı şeklindedir.

Yurtdışı için Gerekli Olan Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?

Üniversite onaylı ustalık belgeleri dünyanın pek çok yerinde geçerlidir. Üniversite’den ustalık, kalfalık ve usta öğreticisi sertifikası almak son derece kolaydır. Bunun için kurumumuza başvurabilirsiniz. Meslekle alakalı eğitim verilmesinin ardından yapılan sınavla kişiler ustalık belgesi almaya hak kazanabilir. Başvuru, eğitimler ve geriye kalan diğer işlemlerin hepsi bizim tarafımızdan gerçekleştirilir. Bu işlemlerin sonunda kişiler uluslararası geçerliliği bulunan ustalık belgesine sahip olabilirler.

Aşçılık, kasaplık, pastacılık, dönercilik, güzellik uzmanlığı, çiğ köftecilik, fırıncılık, bayan kuaförlüğü, süt ve süt ürünleri işletmeciliği, tatlıcılık, kebapçılık, pizzacılık, estetisyenlik, erkek kuaförü gibi çeşitli alanlarda uluslararası geçerli olan ustalık belgesi alınabilir. Vize başvurularında bu belgeler konsolosluklara sunulabilir. Vize dosyanızda mesleki belgeniz eksikse vize alamazsınız. Sizler de mesleki belgelere ihtiyaç duyuyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

Daha pek çok hizmetimizden yararlanmak için firmamıza hemen ulaşabilirsiniz!

1AYAKKABI VE SARACİYE
TEKNOLOJİSİ
AYAKKABI ÜRETİMİ
AYAKKABI MODELİSTLİĞİ
SARACİYE ÜRETİMİ
SARACİYE MODELİSTLİĞİ 
2BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİBİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ
AĞ İŞLETMENLİĞİ
VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI
WEB PROGRAMCILIĞI
3BÜRO YÖNETİMİ YÖNETİCİ SEKRETERLİĞİ 
4EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ EL DOKUMA
HALI DESİNATÖRLÜĞÜ
DEKORATİF EL SANATLARI
EL VE MAKİNE NAKIŞI
SANAYİ NAKIŞI
DEKORATİF EV TEKSTİLİ
5ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİASANSÖR SİSTEMLERİ
BOBİNAJ
BÜRO MAKİNELERİ TEKNİK SERVİSİ
ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ
ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ
ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM
GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ
GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ
HABERLEŞME SİSTEMLERİ
YÜKSEK GERİLİM SİSTEMLERİ
6ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİENDÜSTRİYEL KONTROL
7GEMİ YAPIMIGEMİ İNŞA
YAT İNŞA
GEMİ DONATIM
KOMPOZİT TEKNE İMALATI
8GIDA TEKNOLOJİSİBİTKİSEL YAĞ ÜRETİM
ÇAY İŞLEME
ENDÜSTRİYEL ET İŞLEME
HUBUBAT İŞLEME
SEBZE VE MEYVE İŞLEME
SU ÜRÜNLERİ İŞLEME
SÜT İŞLEME
ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA ÜRETİM
ZEYTİN İŞLEME
GIDA İŞLEME
9GRAFİK VE FOTOĞRAFGRAFİK 
FOTOĞRAF 
10GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİCİLT BAKIMI VE MAKYAJ
KADIN KUAFÖRLÜĞÜ 
ERKEK KUAFÖRLÜĞÜ
11HARİTA-TAPU-KADASTROHARİTA KADASTRO
HARİTACILIK
KADASTROCULUK
12HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞIARICILIK
BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
EV VE SÜS HAYVANLARI
EVCİL HAYVAN KUAFÖRLÜĞÜ
13İNŞAAT TEKNOLOJİSİAHŞAP YAPI SİSTEMLERİ
BETON-ÇİMENTO VE ZEMİN TEKNOLOJİSİ
BETONARME KALIP VE DONATI SİSTEMLERİ
CEPHE SİSTEMLERİ VE PVC DOĞRAMA
ÇATI SİSTEMLERİ
ÇELİK YAPI TEKNİK RESSAMLIĞI
İÇ MEKÂN TEKNİK RESSAMLIĞI
MİMARİ RESTORASYON
MİMARİ YAPI TEKNİK RESSAMLIĞI
STATİK YAPI TEKNİK RESSAMLIĞI
YAPI DEKORASYONU
YAPI DUVAR VE SIVA SİSTEMLERİ
YAPI YALITIMI
YAPI YÜZEY KAPLAMA
BETONARME YAPI SİSTEMLERİ
RESTORASYON
YAPI İÇ MEKÂN DEKORASYONU
14KİMYA TEKNOLOJİSİBOYA ÜRETİMİ VE KONTROLÜ
DERİ İŞLEME
ÇİMENTO VE YAPI KİMYASALLARI ÜRETİMİ
KÂĞIT ÜRETİMİ 
TEMİZLİK, KOZMETİK VE PARFÜMERİ ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ
15KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİÖN BÜRO
KAT HİZMETLERİ
OPERASYON
REZERVASYON
KURU TEMİZLEME
HALI TEMİZLEME VE BAKIM
16KUYUMCULUKTAKI İMALATI
VİTRİN KUYUMCULUĞU 
DEĞERLİ VE YARI DEĞERLİ TAŞ İŞLEMECİLİĞİ
17MAKİNE TEKNOLOJİSİBİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI
ENDÜSTRİYEL KALIP
MAKİNE BAKIM ONARIM
BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI
MERMER İŞLEME
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEME
DEĞİRMENCİLİK
ANAHTARCILIK VE ÇİLİNGİRLİK 
SAAT TAMİRCİLİĞİ 
18MATBAA TEKNOLOJİSİBASKI ÖNCESİ
OFSET BASKI
FLEKSO BASKI
TİFDRUK BASKI
SERİGRAFİ BASKI
TAMPON BASKI
DİJİTAL BASKI
BASKI SONRASI
SERİGRAFİ VE TAMPON BASKI 
19MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİKAYNAKÇILIK 
METAL DOĞRAMA
ÇELİK KONSTRÜKSİYON 
ISIL İŞLEM 
AVİZECİLİK 
ENDÜSTRİYEL REKLAM TABELACILIĞI 
KAROSERCİLİK 
METAL LEVHA İŞLEMECİLİĞİ
METAL YÜZEY BOYAMA
SAC İŞLERİ 
20METALÜRJİ TEKNOLOJİSİDÖKÜM
İZABE
21MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMIMOBİLYA SÜSLEME SANATLARI
İÇ MEKÂN VE MOBİLYA TEKNOLOJİSİ
AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ
MOBİLYA İSKELETİ VE DÖŞEMESİ 
OTO DÖŞEMECİLİĞİ 
22MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ
MODELİSTLİK
DERİ GİYİM
ERKEK TERZİLİĞİ
KADIN TERZİLİĞİ
HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİLİĞİ
İÇ GİYİM MODELİSTLİĞİ  
KESİM 
ÇOCUK GİYİM MODELİSTLİĞİ
ERKEK GİYİM MODELİSTLİĞİ
KADIN GİYİM MODELİSTLİĞİ
KONFEKSİYON MAKİNELERİ BAKIM ONARIM
23MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİOTOMOTİV ELEKTROMEKANİK,
İŞ MAKİNELERİ
OTOMOTİV GÖVDE
OTOMOTİV BOYA
OTOMOTİV MEKANİKERLİĞİ 
OTOMOTİV MOTOR YENİLEŞTİRMECİLİĞİ 
DİZEL MOTORLARI YAKIT POMPASI VE ENJEKTÖR AYARCILIĞI 
MOTORLU ARAÇLAR LPG SİSTEMLERİ BAKIM VE ONARIMCILIĞI
MOTOSİKLET TAMİRCİLİĞİ
OTOMOTİV ELEKTRİKÇİLİĞİ
ÖN DÜZEN AYARCILIĞI VE LASTİKÇİLİK
24MUHASEBE VE FİNANSMANBİLGİSAYARLI MUHASEBE 
25MÜZİK ALETLERİ YAPIMIMIZRAPLI HALK MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMI
MIZRAPLI SANAT MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMI
MIZRAPLI BATI MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMI
YAYLI ENSTRÜMAN YAPIMI 
26PAZARLAMA VE PERAKENDEEMLAK KOMİSYONCULUĞU
SATIŞ ELEMANLIĞI
SİGORTACILIK
27PLASTİK TEKNOLOJİSİPLASTİK İŞLEME
PLASTİK KALIP
28SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİALÇI MODEL KALIP
ÇİNİCİLİK
DEKORATİF CAM
ENDÜSTRİYEL CAM
SERBEST SERAMİK ŞEKİLLENDİRME
SIR ÜSTÜ DEKORLAMA
TORNADA FORM ŞEKİLLENDİRME
29TARIMBAĞCILIK
BAHÇIVANLIK
ÇAY YETİŞTİRİCİLİĞİ
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ
MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ
SERACILIK
SÜS BİTKİLERİ
TARLA BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
TIBBİ AROMATİK BİTKİLER YETİŞTİRİCİLİĞİ
ORMAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
BAHÇE BİTKİLER
TARLA BİTKİLERİ
PEYZAJ
TARIM ALET VE MAKİNELERİ
30TEKSTİL TEKNOLOJİSİİPLİK ÜRETİM TEKNOLOJİSİ 
DOKUMA OPERATÖRLÜĞÜ
ENDÜSTRİYEL DÜZ ÖRME
ENDÜSTRİYEL YUVARLAK ÖRME
ENDÜSTRİYEL ÇORAP ÖRME
TEKSTİL BASKI VE DESENCİLİĞİ
TEKSTİL BOYACILIĞI
TEKSTİL BİTİM İŞLEMLERİ (APRE)
DOKUSUZ YÜZEYLER
TEKSTİL LABORANTLIĞI
31TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRMEGAZ TESİSAT SİSTEMLERİ 
GAZ YAKICI CİHAZLAR VE SERVİS 
ISITMA VE SIHHİ TESİSAT SİSTEMLERİ 
KAZAN YAKMA VE BAKIMI
GÜNEŞ ENERJİSİ VE TESİSAT SİSTEMLERİ
GÜNEŞ ENERJİSİ VE TESİSAT SİSTEMLERİ
SOĞUTMA SİSTEMLERİ
İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ
YAPI TESİSAT SİSTEMLERİ
32ULAŞTIRMA HİZMETLERİLOJİSTİK 
33YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİAŞÇILIK
PASTA VE TATLI YAPIMI
SERVİS
FIRINCILIK
KANTİN İŞLETMECİLİĞİ
KASAPLIK 

668101301

Ne Öğreneceğim?

  • Aşçılık, kasaplık, pastacılık, dönercilik, güzellik uzmanlığı, çiğ köftecilik, fırıncılık, bayan kuaförlüğü, süt ve süt ürünleri işletmeciliği, tatlıcılık, kebapçılık, pizzacılık, estetisyenlik, erkek kuaförü gibi çeşitli alanlarda uluslararası geçerli olan ustalık belgesi alınabilir. Vize başvurularında bu belgeler konsolosluklara sunulabilir. Vize dosyanızda mesleki belgeniz eksikse vize alamazsınız. Sizler de mesleki belgelere ihtiyaç duyuyorsanız bize ulaşabilirsiniz.
Gereksinimler
  • En az okur-yazar olanlar katılabilir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
Kurs içeriği
0 Ders 00:00:00 Saat
+ Daha fazla göster
Benzer Kurslar
Eğitmen Hakkında

Online Eğitim Akademi

E-Devlet Onaylı Mesleki Eğitim Belgesi , Uluslararası Mesleki Eğitim Belgesi , Meb Onaylı Mesleki Eğitim Belgesi , Üniversite Onaylı Mesleki Eğitim Belgesi , E-Devlette Sorgulanabilir Sertifikalar , Mesleki Eğitim Kursları

4 Değerlendirme | 31 Öğrenciler | 19 Kurslar
Öğrenci Geri Bildirimi
0
0 Değerlendirme
  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)

Değerlendirme

2500 ₺ 1750 ₺
Bu Kursun İçeriği:
Telefon
WhatsApp